Activiteiten

Actief bezig zijn

Tijd voor spelen en genieten in de natuur en het buitenleven

Het natuurlandschap rondom Welgelegen biedt prachtige faciliteiten en nodigt uit om actief bezig te zijn met watersport, fietsen, wandelen en vissen.

Het Friese landschap met haar rijke waterlandschap kun je op vele manieren beleven. Bij Lifestyle camping Welgelegen zijn kano’s, sup boards, longboards en fietsen te huur. Deze kun je in het reserveringssysteem toevoegen.

Yoga ruimte

Yoga & Bewegingsruimte

Een oase boven de camping

Bij Welgelegen heb je de mogelijkheid om ter plaatse deel te nemen aan yogasessies en workouts. In het hart van onze camping vind je onze Yoga & Bewegingsruimte. Je loopt de trap op bij het houten gebouw en betreedt de ruimte door een houten deur via het uitnodigende dakterras. Je wacht een prachtige sfeer boven de daken en tenten van de camping. Een lichte ruimte met natuurlijke lemen muren en een gezellige kurkvloer. Meer dan genoeg ruimte voor kleine en grote groepen om vrij te bewegen. Omringd door een oude piano en prachtige planten vinden yogi’s en sporters hier hun plek. Maak het je comfortabel met kussens, dekens en een yogamat. Of doe mee aan een gezamenlijke workout. Alles is aanwezig om je goed te voelen, fit te blijven en nieuwe mensen te leren kennen.

Fietsen

Op de fiets genieten van het Friese platteland

Verschillende routes liggen er voor je klaar en met de knooppunten-app kun je de perfecte route van de dag uitstippelen. Je afstand en route kun je helemaal naar wens bepalen. Onderweg kun je genieten van het gevarieerde weidse landschap.

Je kunt cultuur snuiven, funshoppen van een heerlijke lunch genieten in de omliggende pittoreske dorpen en stadjes. We inspireren je graag en verhuren je een fiets!

Vaarwater in Friesland
Kanoen Friesland

Kanovaren

De Friese waterwegen vanuit een kano beleven

Het waterrijke gebied is een genot voor de liefhebber. Het IJsselmeer met de Elfsteden Hindeloopen en Workum, de Gaasterlandse bossen en de Friese meren zijn een prachtige basis voor vele actieve en buitenleven vakanties. Kanovaren geeft deze Friese wateren een hele bijzondere kijk en beleving van de natuur.

Om een heerlijke outdoor vakantie te garanderen kun je hier met je eigen kano vakantie komen vieren en je favoriete huuraccommodatie boeken of je eigen kampeermiddel meenemen.

Geen eigen kano? We hebben een kajak (€ 25,- per dag) en twee 1-persoons kano’s (€ 12,50 per dag) voor onze gasten te huur.

Longboarden

De vele fietspaden zijn uitstekend geschikt om met je longboard de prachtige omgeving te genieten.

Kies je voor de rustige fietspaden dan voel je je helemaal vrij. Kies voor een tussenstop bij een van de vele restaurantjes in de pittoreske dorpjes en je beleefd Friesland optimaal.

Geen eigen longboard? Geen probleem. Bij Welgelegen hebben we longboards te huur voor € 10,- per dag.

Skateboarden

Welgelegen brings us all together for a good vibe!

Vissen in Friesland camping workum

Vissen

Friesland is internationaal geliefd als visstek. Friesland is één van de mooiste en waterrijkste vis provincies van Nederland en trekken vele vissers uit binnen- en buitenland. In dit prachtige, gebied zijn volop mogelijkheden om je hengelsport te beoefenen.

Meer informatie

Wandelroute Friesland

Wandelen

Voor fietsers en wandelaars lopen er diverse routes langs camping Welgelegen. Welgelegen heeft een unieke ligging in Friesland direct bij knooppunt 19. Hier komen graag gasten overnachten die een van de vele routes wandelen.

Windsurfen in Friesland

Windsurfen

Lifestyle camping Welgelegen heeft al sinds de oprichting van de camping in 1990 vele windsurfers als gast mogen verwelkomen, die als trouwe gasten zijn blijven komen.
Bij Lifestyle en watersportcamping Welgelegen organiseren we een jaarlijks windsurf weekend!

Wakeboarden in Friesland

Wakeboarden

Als er een keer geen wind is kun je fijn gaan wakeboarden in Sneek kwartiertje rijden van Weleglegen accommodatie.

Watersport Friesland

Sloepverhuur

Het Friese landschap met haar rijke waterlandschap kun je op vele manieren beleven, inclusief een mooie tocht per sloep.

Bos en natuur Friesland

Omgeving

Welgelegen Accommodatie in Friesland is een trekplaats voor natuurliefhebbers en actieve buitenmensen. Het IJsselmeer met de Elfsteden, de Gaasterlandse bossen en de Friese meren zijn een prachtige basis voor vele actieve en buitenleven vakanties waar de tijd even stil mag staan.

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen

Ervaar de gastvrijheid en de slaapbeleving