• Camping nabij het IJsselmeer
  • Groene omgeving
  • Onthaasten en genieten
  • 9.1 op Zoover

Check beschikbaarheid & Boek direct

Van: Tot:
Omgeving en links2020-05-19T11:57:00+02:00

Omgeving

In de omgeving van Camping Welgelegen vind je weidse uitzichten over de landerijen en de Friese meren.

Hindeloopen ligt op slechts 2 kilometer afstand en Workum is 4 kilometer verderop. Dit zijn de dichtstbijzijnde stadjes. Het zijn twee steden die onderdeel uitmaken van de Elfstedentocht van Friesland.
Bij Workum en Hindeloopen loop je zo het strand op. Voorbij Koudum begint het Fries Meren landschap met de Fluessen en ben je al in de Gaasterlandse bossen.
Vanuit Stavoren, op 12 kilometer afstand, kun je een dagtripje maken over het IJsselmeer naar Enkhuizen.

Outdoor & buitenleven

Welgelegen Accommodatie is een trekplaats voor natuurliefhebbers en actieve buitenmensen, mensen die genieten van wandelen, fietsen, kitesurfen, windsurfen, suppen, kanovaren, steppen en vissen. Het IJsselmeer met de Elfsteden, de Gaasterlandse bossen en de Friese meren zijn een prachtige basis voor vele actieve en buitenleven vakanties waar de tijd even stil mag staan. Het nabije trein- en busstation met verbindingen naar Sneek en Leeuwarden (Culturele Hoofdstad 2018), Stavoren (met de boot naar Enkhuizen) maken het vakantie vieren van heel Friesland met haar diverse landschappen en de IJsselmeerkust super bereikbaar.

Welgelegen Accommodatie is een geliefd vertrekpunt om de vele fiets- en wandelroutes te starten, zoals het St. Odulphuspad, de Elfstedenroute, het Groot-Frieslandpad LAW 14, de Elfmeren route, de Pondjesroute, de Zuiderzee route LF22, de Havenstedenroute en de Oersettersfietsroute.

volksfeest,ringrijden,friese paarden

Zomermarkten

’s Zomers zijn er vele zomermarkten en festiviteiten, openluchtoptredens en musea om te bezoeken.

 gaasterland, frieslandschap

Fries landschap

Het landschap rondom Camping Welgelegen is weids en groen. Het IJsselmeer is vlakbij, net als de bosrijke streek van Gaasterland.

Fiets elfstedentocht

Wandel- en fietspaden

De omgeving heeft vele fiets en wandelpaden en routes welke je met fiets of wandel app  kunt downloaden https://www.fietsnetwerk.nl/de-fietsnetwerk-app/ https://wandelnet.nl/route-zoeker

kiten,kitesurfen,kiteboarden,kiteles

Kitesport

Dit deel van Friesland wordt graag bezocht door Kite surfers. Waar de wind vandaan komt bepaald waar een dag de watersport uitgevoerd gaat worden.Beste Kitespots aan het IJsselmeer Workum,Hindeloopen,Mirns of Cornwerd

wakeboarden,waterskibaansneek

Wakeboard baan

In Sneek is een Wakeboardbaan, die bij ongunstige wind op het IJsselmeer een super mooie dagvulling is voor training. Ook beginnende kitesurfers zijn hier op hun plek.

suppen,s.u.p.,supboarden te huur

Suppen

De waterwegen hebben prachtige sloten om met je supboard door de natuurrijke omgeving te peddelen. Ook kanovaren is hier prachtig om te doen. Het landschap en de stadjes beleef je  vanuit een heel andere kijk.

suppen,stand up paddle,slowtravel
fietsen,fietstocht,fietsen door friesland
kiten,kitesurfen,kiteles,kiteschool
kitespot,ijsselmeerkiten,kiteschool
sunset, zonsondergang,ijsselmeer
kiten ,kiteboarden,kiteschool,kitelesson
frieslandschap,
grutto,weidevogel,vogelspotten
friespaard,friesepaarden
golfen, golf,pitsch en putt
kiteles,kiteschool, ijsselmeer
strand hindeloopen
kanovaren,slowtravel,friesland,zuidwest friesland
fierleppen in it heidenskip
Fiets elfstedentocht

Links

Welke activiteiten zijn er in de omgeving te doen?
Waar zie je Camping Welgelegen vermeld staan? Als liefhebbers voor het Friese landschap en de Friese cultuur, steunen wij als passievolle ondernemers de vele activiteiten van andere ondernemers in de omgeving. Friesland ten voeten uit laten beleven vanuit een pallet van mogelijkheden, dat is onze liefdevolle intentie.

skutsjesilen,watersport ,zeilen
ringrijden ,volksfeest
varen sloepvaren , watersport
kiten , kitesurfen,kiteles,kiteschool
Fiets elfstedentocht
Vissen bij welgelegen