• Camping nabij het IJsselmeer
 • Groene omgeving
 • Onthaasten en genieten
 • 9.1 op Zoover

Check beschikbaarheid & Boek direct

Van: Tot:

Windsurfen

 • watersport surfen,windsurfen ijsselmeer,Friesland,hindeloopen

  Windsurfen geen oldschool!

  Als we de watersport windsurfen over een langere tijdslijn bekijken heeft het een golfbeweging meegemaakt. De afgelopen 10 jaar is de populariteit van windsurfen minder geworden door de toename van het kitesurfen. Een groot deel van de windsurfers is overgestapt op kitesurfen of gestopt. Het IJsselmeer is altijd al een geliefde hotspot voor surfers geweest door het vlakke en ondiepe water langs de kust van Mirns tot aan Cornwerd.

 • watersport surfen,windsurfen ijsselmeer,Friesland,hindeloopen

  Groeigolf

  Toch merken we dat Windsurfing weer in een groeigolf komt. Misschien doordat het een olympische sport is geworden. Het surfmateriaal heeft de afgelopen periode ook een super upgrade gehad en is veel lichter en makkelijker te hanteren. Lifestyle camping Welgelegen bejubelt deze nieuwe trend in de liefde voor watersport.

 • watersport surfen,windsurfen ijsselmeer,Friesland,hindeloopen,windsurfles

  De liefde voor het IJsselmeer blijft

  Lifestyle camping Welgelegen heeft al sinds de oprichting van de camping in 1990 vele windsurfers als gast mogen verwelkomen, die als trouwe gasten zijn blijven komen. Door de tijd heen zagen we hoe de meesten overstapten naar het kitesurfen. Een aantal fanatieke windsurfers van toen komen nu nog steeds. Het IJsselmeer blijft roepen als je je hart eraan hebt verpand.

 • watersport surfen,windsurfen ijsselmeer,Friesland,hindeloopen,windsurfles,surfcamping,surfbar

  Faciliteiten die de watersporters service bieden

  Onze huuraccommodaties en faciliteiten zijn zeer geschikt voor mensen die een watersport beoefenen of outdoor activiteiten willen beleven tijdens hun vakantie in Friesland. Het zijn de heerlijke vrije en ontspannen vakanties die hier beleefd worden, of spontane weekenden als de wind gunstig is.

 • watersport surfen,windsurfen ijsselmeer,Friesland,hindeloopen,windsurfles,surfcamping,surfbar

  Windsurfen leren of materiaal huren

  De Kiteschool op het terrein bij Lifestyle camping Welgelegen geeft geen windsurf les, echter zijn er voldoende windsurfscholen in de omgeving waar je surfles kunt krijgen en/of windsurfmateriaal kunt huren.
  Welgelegen accommodatie een heerlijke plek om te overnachten voor windsurfers.

 • watersport surfen,windsurfen ijsselmeer,Friesland,hindeloopen,windsurfles,surfcamping,surfbar

  Extra vrijheid

  Lifestyle camping Welgelegen ligt niet direct aan het IJsselmeer. In 2 km ben je bij Hindeloopen aan het strand. Dit is een prachtige surflocatie! Je parkeert langs de zeedijk langs de zeedijk op de aangegeven parkeerplekken. Je hebt al je spullen direct bij de hand. Je hoeft alleen de dijk maar over te lopen en je bent bij het strand. De kitesurfers en windsurfers hebben elk hun eigen gedeelte, net als de strandgasten die graag spelend en zonnend van het IJsselmeer willen genieten. Juist de flexibiliteit om ook naar andere stranden te kunnen met eigen vervoer, afhankelijk van de wind, geeft je extra vrijheid.

 • watersport surfen,windsurfen ijsselmeer,Friesland,hindeloopen,windsurfles,surfcamping,surfbar

  Jaarlijks windsurf weekend bij Welgelegen!

  In dit jaarlijks terugkerende weekend komen windsurfers uit alle windstreken samen in Friesland, wind of geen wind, bij gunstige wind het IJsselmeer volop genieten en anders zijn er andere opties zoals suppen of kanovaren. Het is een gezellig samen zijn waar liefde voor de sport stroomt, gezellig met zijn allen chillen bij het kampvuur en sterke verhalen van windsurfreizen en vakanties ophalen. De datum vind je bij bij arrangementen en evenementen. Welgelegen brings us all together for the good vibe!

Download ons e-book 'Tips van de lokals'!