Kiten

Lifestyle watersports

Wind door je haren, waterspetters in je gezicht

Kiten

Icoon kiten

Wingsurfen

Icon windsurfen

SUP

Icon suppen

Je laat je kite spelen met de wind en je in de hoogte meenemen boven het water. Kiten laat je adrenaline stromen. Hier klopt je hart vol passie.

Welgelegen is als Lifestyle camping een populaire bestemming voor actieve watersportliefhebbers om te verblijven tijdens het kiten, (kitesurfen). We zijn verbonden aan de Internationale Kiteboarding Club. Deze heeft een van de 9 afdelingen op  kite camping WELGELEGEN gestationeerd. We zijn hier trots op. Je kunt hier kite en wingsurfen leren, materiaal- of sups huren.

Populaire bestemming voor kiters

Dichtbij de kitespots op het IJsselmeer

Voor de cursisten van Kiteboarding Club Hindeloopen is Welgelegen een perfecte verblijfplaats tijdens de Kite Camp cursusdagen. De lessen worden gegeven op de nabijgelegen Kitespots Mirns, Workum, Hindeloopen en Kornwerderzand. Deze kitespots zijn niet alleen voor beginners maar ook voor gevorderden  ideale plekken om deze sport te beoefenen.

Wil je tijdens je vakantie een dagje kiten om het eens te ervaren? Ook dat kan! Er zijn professionele instructeurs beschikbaar voor een privéles.

Kitesurfen in Workum
wingsurfen wingfoilen wingen

Kite Camp arrangement

Alles voor de ultieme kite- of wingsurfvakantie

Kite camping Welgelegen verzorgt voor de kite-en wingsurfers het verblijf op de camping: met eigen kampeermiddelen, trekkershutten, sfeervolle Bed and Breakfast kamers, bijzondere Pipowagens en unieke houten VW Bussen als slaapaccommodatie. Je kunt dat online boeken.

Er zijn diverse kite of wingsurfcursussen beschikbaar.  Deze kun je online boeken op de site van kiteboardingclub.

Kitecamping Welgelegen

Een bijzondere ervaring

Kitesurfen en wingfoilen zijn spectaculair. Lijkt het je een beetje te heftig maar zou je toch graag op een plank willen staan ga dan eens  suppen. De sups zijn ook te huren bij kiteboardingclub. Je kunt er mee  naar Hindeloopen Suppen een kleine pauze bij het schaatsmuseum waar je je sup makkelijk kunt aanleggen. Maar ook op het IJsselmeer. Je kunt ook gaan suppen als alternatief als er geen wind is of ga eens wakeboarden.

suppen supboarden

Ervaar de gastvrijheid en de slaapbeleving