Yoga

Yoga & Bewegingsruimte

Een oase boven de camping

Bij Welgelegen heb je de mogelijkheid om ter plaatse deel te nemen aan yogasessies en workouts. In het hart van onze camping vind je onze Yoga & Bewegingsruimte. Je loopt de trap op bij het houten gebouw en betreedt de ruimte door een houten deur via het uitnodigende dakterras. Je wacht een prachtige sfeer boven de daken en tenten van de camping. Een lichte ruimte met natuurlijke lemen muren en een gezellige kurkvloer. Meer dan genoeg ruimte voor kleine en grote groepen om vrij te bewegen. Omringd door een oude piano en prachtige planten vinden yogi’s en sporters hier hun plek. Maak het je comfortabel met kussens, dekens en een yogamat. Of doe mee aan een gezamenlijke workout. Alles is aanwezig om je goed te voelen, fit te blijven en nieuwe mensen te leren kennen.

Weekschema & tarieven

Dinsdag 17.30-18.30 Flow & Yin
Woensdag 16.30-17.30 Woensdag Workout
Zaterdag 8.30-9.30 Hatha Yoga
Zondag 8.30-9.30 Moring Movement

Tarieven

Losse sessie – €15,-
10-Strippenkaart – €100,-

* De lessen worden gegeven in het engels.

Yoga ruimte
Hatha Yoga en Flow & Yin

Hatha Yoga

De balans tussen inspanning en ontspanning

Ademhaling speelt een centrale rol en vormt het anker voor de lichaamshoudingen (Asanas) en bewegingen zoals de Zonnegroet. Het centreert de aandacht en brengt het zenuwstelsel tot rust. Bij Hatha Yoga hoort meditatie, die in korte sequenties wordt beoefend. Als afsluiting is er integratie en regeneratie in Shavasana.

Flow & Yin

Vloeiende bewegingen zoals de Zonnegroet gecombineerd met lang aangehouden posities. Versterking en strekking, vloeiing en stilte, inspanning en ontspanning.

Woensdag Workout

Een circuittraining voor iedereen, voor kracht en uithoudingsvermogen.

We trainen met ons eigen lichaamsgewicht, oefenen coördinatie en precisie. Een workout in groepsverband met muziek en een afsluitende Cool-Down om de dag versterkt en ontspannen af te sluiten.

Morning Movement

Beweging buiten de mat met gevarieerde muziek, geïnspireerd door yoga, calisthenics, animal movement en dans. Het draait om gevarieerde beweging en het verkennen en uitproberen van de mogelijkheden van het lichaam. Er is ruimte voor interactie en spel en om het lichaam waar te nemen en af te stemmen voor een energieke start van de dag.

Yoga oefeningen
Yoga lerares Carina

Jouw lerares

Carina heeft Sport en Educatie gestudeerd en haar proefschrift geschreven over de filosofie van presteren in trendsporten.

Ze komt uit dansen en turnen en heeft jarenlang haar liefde voor kitesurfen als kitesurfdocent beleefd, wanneer ze niet les gaf aan het sportinstituut van de Universiteit van Hildesheim.

De bijna 4000 jaar oude traditie van yoga heeft ze geleerd in zijn oorsprongsland India, aan de voet van het Himalaya gebergte. In de Himalayan Yog Ashram heeft ze onder leiding van Yogi Ram een maand lang de levensstijl van mindfulness en meditatie beoefend. Hier kwam ze dicht bij de cultuur en filosofie van yoga. Voor haar gaat yoga, naast de holistische lichaamstraining, vooral over toegang krijgen tot innerlijke rust en verbinding.